Omgeving

Het Houten Huisje staat in een weidegebied tussen de IJssel en de Veluwse bossen. Een mooi stukje Gelderland met de vele uitgestrekte wandel- en fietsmogelijkheden in o.a. de Zwolse bossen en de Kroondomeinen van paleis 't Loo in Apeldoorn. Genieten van de vergezichten van de unieke uiterwaarden met op een steenworp afstand het natuurgebied rondom de hoogwatergeul bij Vorchten/Veessen en Wapenveld. Een verwendagje plannen in wellness centrum de Veluwse Bron of Thermen Bussloo. Voor kunst en cultuurliefhebbers zijn er diverse musea in de plaatsen Zwolle, Heino, Hattem en Voorst. Maar ook voor een bezoek aan Kröller Müller museum in Otterlo. Toeren langs de kronkelige IJssel, ooievaars spotten op weg naar één van de Hanzesteden Kampen, Elburg, Zwolle, Hattem en Deventer. Ga op avontuur in de maand september, in de nabijgelegen bossen van de Veluwe, door het indrukwekkende burlen van de edelherten te ervaren of op widlspeurtocht met de boswachter, op zoek naar edelherten, reeën en wilde zwijnen. Rondneuzen in bijzondere woonwinkeltjes in Deventer en Olst. Dineren in de leukste restaurants........zomaar een greep uit de vele mogelijkheden voor uw verblijf in onze Bed & Breakfast.

 

DÉ LEUKSTE RESTAURANTS in de buurt

Jobse & Jobse; een toffe eetwinkel waar puur en lokaal de basis is van dit mooie concept. Het Vosbergen klompenpad start vanaf deze fijne plek langs het Apeldoornskanaal, gesitueerd in een oogstrelend industrieel pand aan het water. Ze maken alles zelf en de producten die ze gebruiken komen uit Heerde en omgeving. Wij worden hier in ieder geval heel erg blij van :-)) P.S. ze zijn verhuisd, maar niet ver weg hoor, zegt mevrouw Jobse dan. Ik vind het jammer, maar het pand waar ze nu intrek hebben genomen is even uniek als hun eetwinkel zelf. Adres: Beeklandseweg 13 in Heerde 

Grand café Cornelis; sfeervol genieten in het dorpshart van Epe, gevestigd in een monumentaal pand van het voormalig gemeentenhuis van Epe!

Brasserie lounge Floor; een geheim plekje in de bossen van Epe, eigentijds loungespot waar je de kwaliteit van leven proeft en opsnuift! (check vooraf even of ze open zijn soms zijn er privé feestjes of bruiloften)

Restaurant t'Veerhuys in Olst; bijzondere plek bij het pontje van Olst, met een heerlijke tuin met uitzicht op de IJssel, in de zomer de zon in de IJssel zien zakken!

Restaurant de Postkamer; in centrum van Heerde, genieten in huiselijke sferen en in de zomermaanden een heerlijk buitenterras! (ook op maandagen open!)

Herberg Molecaten in Hattem, wandelen op Landgoed Molecaten en lunchen in de Herberg!

 

WELLNESS

Veluwse Bron in Emst; een dagje in de mooiste wellness van Nederland  

Thermen Bussloo in Voorst

Sauna Swoll in Zwolle, intieme en bovenal gastvrije wellness even buiten Zwolle

 

SHOPPEN

Deventer, Apeldoorn, Zwolle in nog geen 20 autominuten bereikbaar

Of breng een bezoek aan de verschillende Hanze-steden: Zwolle, Deventer, Hattem, Elburg en Kampen.

 

KUNST EN CULTUUR

De Fundatie in de stad Zwolle (Het nijenhuis in Heino!)

Museum MORE in Voorst; museum voor modern realisme

Gallerie en Beeldentuin De Queeste in Heerde;

 

NATUUR

Zie de Veluwe leeft het hele jaar door wildspeurtochten; op pad met de boswachter reeën, edelherten en wilde zwijnen spotten

Klompenpaden Heerde; bij ons om de hoek start het vosbergenpad!

Retroscooter Vaassen; de Veluwe verkennen op een retro-scooter  http://www.retroscooterverhuurveluwe.nl/

Kozakkenveer; het voet/fietspontje over de IJssel (alleen in de zomermaanden)

Wandelen in het Zwolse bos/de Renderklippen

Wandel en fietsroutes op de Veluwe (fietsknooppunten op de Veluwe)

 

WINKELTJE EN KOFFIE

De Olsterhof in Olst, exclusieve landelijke lifestylewinkel, ook voor een heerlijk kopje koffie met taart!

Bökkers Mölle in Olst, even over varen met het pontje in de molen bij Olst, maalderij, ambachtelijke bakkerij, koffie en een heerlijke, eerlijke, pure lunch!

 

 

winter